تفاوت کنکور ارشد وزارت بهداشت و وزارت علوم
تفاوت کنکور ارشد وزارت بهداشت و وزارت علوم، تمامی افرادی که قصد دارند تا در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کنند اما بر سر دو راهی ثبت نام در کنکور وزارت بهداشت و وزارت علوم گیر کردند، بهتر است از شرایط هر کدام مطلع شوند. این مقاله آنهایی که به دنبال تفاوت بین این دو مدرک هستند و سوالاتی در این باره دارند، باید گفت برای افرادی که از مدرک وزارت بهداشت برخوردارند، بازار کاری بهتری وجود دارد .
این گروه به علت نوع آموزشهایی که در زمان تحصیل خود گذراندهاند از مهارتهای متعددی نسبت به فارغ التحصیلان وزارت علوم برخوردارند. اگر قصد دارید با تفاوت کنکور ارشد وزارت بهداشت و وزارت علوم آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید تا به صورت کامل و جامع این مسئله را مورد بررسی قرار دهیم.
تفاوت کنکور ارشد وزارت بهداشت و وزارت علوم چیست؟
رشته وزرات بهداشت شامل شاخههای مختلفی میباشد. یکی از سوالاتی که در رابطه با تفاوت کنکور ارشد وزارت بهداشت و وزارت علوم وجود دارد، مربوط به رشته ارشد بالینی است و گاها داوطلبان شرکت کننده در این رشته، این سوال را دارند که بهتر است در آزمون وزارت علوم شرکت کنم و یا آزمون وزارت بهداشت؟
در پاسخ به سوال ذکر شده ما نمیتوانیم جواب قطعی به داوطلبان بدهیم. اما میتوانیم در مورد تفاوت کنکور ارشد وزارت بهداشت و وزارت علوم آنها را آگاه سازیم تا بتوانند بهترین تصمیم را اخذ نمایند. برای رشته ارشد بالینی وزارت بهداشت، تنها داوطلبانی میتوانند در این آزمون شرکت نمایند که رشته آنها در مقطع کارشناسی مشاوره و یا روانشناسی بالینی باشد. اما این محدودیت برای داوطلبان وزارت علوم وجود ندارد.
از دیگر تفاوتهای کنکور ارشد وزارت بهداشت و وزارت علوم، میتوان به تاریخ برگزاری این دو آزمون اشاره نمود. آزمون وزارت بهداشت و وزارت علوم در دو زمان متفاوت و جداگانه برگزار میگردد. همچنین در صورت پذیرش در مقطع ارشد وزارت بهداشت روانشناسی بالینی، داوطلبان دروس و واحدهای عملی بیشتری خواهند داشت.
تفاوت پذیرش کنکور ارشد وزارت بهداشت و وزارت علوم
وزارت بهداشت برای جذب داوطلبان خود از بین افرادی که از مدرک کارشناسی مجاز برخوردار هستند، افراد توانا و لایق را برای کارشناسی ارشد انتخاب میکند. اما وزارت علوم این بخش را حذف کرده و در اکثر مواقع از دانشگاههای غیرانتفاعی و پیام نور با هر مدرکی و در هر دورهایی ار کارشناسی استقبال میکند.
بنابراین در نهایت، شرایط وزارت بهداشت برای جذب دانشجوهای برتر سخت گیرانهتر از وزارت علوم است. این دانشجویان موجب ارتقا دورههای این وزارتخانه نسبت به وزارت علوم شده است، البته این موضوع به این دلیل است که مدرک وزارت بهداشت از وزارت علوم برتری خاصی دارد.
تفاوت در نحوه آموزش وزارت بهداشت و وزارت علوم
اصلیترین و به نوعی مهمترین تفاوتی که در دورههای وزارت علوم و وزارت بهداشت وجود دارد، نحوه آموزش و کسب آمادگی دانشجویان است. این موضوع باعث میشود تا بین مدرک ارشد وزارت بهداشت و وزارت علوم تفاوتهایی وجود داشته باشد.
معمولا دانشجویان وزارت بهداشت واحدهای عملی بیشتری نسبت به واحدهای تئوری را طی میکنند و این موضوع موجب میشود تا فارغ التحصیلان این وزارت خانه مهارتهای بالایی داشته باشند. از آنجا که رشتههای وزارت بهداشت خدماتی هستند نمیتوانیم منکر نیاز کشور به این گروه شویم.
بنابراین انتخاب دورههای وزارت بهداشت، آینده شغلی فارغ التحصیلان را تضمین میکند. این مسئله به گونهای است که اکثر کلاسهای وزارت علوم به صورت تئوری برگذار میشود و همچنین ظرفیت کلاسها در دورههای وزارت علوم نسبت به وزارت بهداشت بیشتر است. شلوغی در کلاسهای مذکور موجب میشود تا کیفیت آموزش به خودی خود پایین بیاید.